Απαίτηση της Τρόικας, η άμεση κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Απαίτηση της Τρόικας, η άμεση κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων

30.07.2015 14:35

Απαίτηση της Τρόικας, η άμεση κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων

Να κατατεθεί εσπευσμένα στη Βουλή ρύθμιση για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων ζήτησαν κατά πληροφορίες τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας πριν ακόμη ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αξίωσαν η ρύθμιση αυτή να θεωρηθεί προαπαιτούμενο και να ψηφιστεί ως τρίτο πακέτο μέτρων εκτός των δύο που προηγήθηκαν.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας τονίζουν ότι απέκρουσαν τη συγκεκριμένη πρόταση και το ίδιο θα πράξουν για οποιαδήποτε νέα αξίωση των δανειστών πριν από τη συμφωνία.
Σε λίγο ξεκινούν συσκέψεις των τεχνικών κλιμακίων στο υπουργείο Εργασίας με αντικείμενο τα εργασιακά που έχουν απομείνει σε εκκρεμμότητα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ομαδικές απολύσεις, λοκ άουτ, απεργιακό, συνδικαλιστικός νόμος κλπ).
Εκτός από το ασφαλιστικό και τα εργασιακά οι έλεγχοι από τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζονται σε άλλα τέσσερα «καυτά» μέτωπα:
-Αποκρατικοποιήσεις και η τύχη του ΑΔΜΗΕ
-Φορολογία και δημοσιονομικά ζητήματα όπως η ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα και οι ανάγκες πληρωμών του δημοσίου
-Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και κόκκινα δάνεια
-Άνοιγμα αγορών και κλειστών επαγγελμάτων
-Εργασιακά και ασφαλιστικό
Όλα αυτά τα ζητήματα αποτελούν «κόκκινο πανί» για την εσωκομματική αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. Και παρότι οι συνομιλίες γίνονται σε πολύ καλύτερο κλίμα από ό,τι περίμεναν στην κυβέρνηση, όλοι ξέρουν πως αυτη η φάση τελειώνει την Παρασκευή ή το Σάββατο.
Για αυτό πιθανότατα και η κυρία Βελκουλέσκου καθυστερεί την άφιξή της μέχρι σήμερα (ή ενδεχομένως την Παρασκευή), αφού ο ρόλος της ξεκινά εκεί όπου τελειώνουν οι τεχνικές συζητήσεις και αρχίζει η σκληρή διαπραγμάτευση για τις πολιτικές και τα μέτρα που θα σημαδέψουν το δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς.
Ακόμη μια δημοσιογραφική επιβεβαίωση του Lykavitos.gr! Εσωτερικό δημοψήφισμα πρότεινε ο Τσίπρας

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017