Απίστευτα σκηνικά στη Βουλή - Θεοδωράκης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δουλέψατε ποτέ στη ζωή σας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Απίστευτα σκηνικά στη Βουλή – Θεοδωράκης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δουλέψατε ποτέ στη ζωή σας

28.06.2015 00:01
ΧΑΜΟΣ

Aπίστευτα σκηνικά στην αίθουσα της Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Στ. Θεοδωράκη. Ο πρόεδρος του Ποταμιού εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι με την επιλογή της να προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε δημοψήφισμα «δίχασε» την κοινωνία στην κρισιμότερη φάση για το μέλλον της χώρας.
Ωστόσο, οι σκληρές αναφορές του επικεφαλής του Ποταμιού προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τους χαρακτήρισε «κομματικούς υπάλληλους» προκάλεσε θερμό επεισόδιο και σχεδόν δεκάλεπτη διακοπή της ομιλίας του.
Απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Δεν ζούσατε ποτέ από τα χέρια σας. Δεν ζούσατε από την εργασία σας αλλά από την κομματική μισθοδοσία» προκαλώντας ισχυρές αντιδράσεις από τους βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος και σχεδόν δεκάλεπτη διακοπή της ομιλίας του κ. Θεοδωράκη.
Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς σε έξαλλη κατάσταση ανεβοκατέβαινε τον διάδρομο της Ολομέλειας ζητώντας από τον ομιλητή να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη. Ακολούθησαν οι Γιώργος Πάντζας, Αννα Βαγιενά κ.α ενώ και από τα υπουργικά έντονες διαμαρτυρίες εξέφρασε και ο Νίκος Βούτσης.
Ωστόσο ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε επιμένοντας: «υπάρχει παρεξήγηση. Νομίζεται ότι κάθε μερά μπορείτε να βρίζετε με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους σας και να μην λαμβάνετε απάντηση. Μπορώ να σας κάνω δώρο ένα τομο με τις βρισιές και τον βόθρο εναντίον του Ποταμιού».
«Ελεγα ότι εδώ μέσα είστε κομματικοί υπάλληλοι που πλήρωνε το κράτος» πρόσθεσε προκαλώντας και πάλι ομαδικά πυρά από όρθιους, σχεδόν σκαρφαλωμένους στα έδρανα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν ηρέμησε το κλίμα συνέχισε καταθέτοντας την δική του πρόταση λέγοντας πως «Αποσύρετε την επιλογή του δημοψηφίσματος και βάλτε σε ψηφοφορία στην Βουλή τη δική σας πρόταση – αν έχετε! Πάρτε τη θετική ψήφο και πηγαίνετε με αυτήν στην Ευρώπη. Ή κάντε τώρα συγκεκριμένη αντιπρόταση στους θεσμούς.

Τώρα όμως! Διαφωνείτε, λέτε, με το 10% των προτάσεων των θεσμών. Πείτε καθαρά λοιπόν στη Βουλή τι θέλετε να αλλάξει. Να το δούμε. Να το συζητήσουμε» ωστόσο εκτίμησε ότι «δε θα το κάνετε. Γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει είναι οι κομματικές σας ισορροπίες και μόνο. Δε θέλετε να δυσαρεστήσετε κανέναν. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ του κόμματος. Προτιμάτε να διαλύσετε την πατρίδα προκειμένου να διασώσετε τις συνιστώσες σας».
«Την Κυριακή όμως το δίλημμα είναι ένα: ναι ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ναι στο ευρώ; Ή όχι στο ευρώ;» είπε και πρόσθεσε «εμείς λέμε ότι η Ελλάδα μπορεί χωρίς μνημόνια, η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί ρεαλιστικά και προοδευτικά η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού. Οι αλλαγές είναι εκεί έξω και φωνάζουν και εσείς τις προσπερνάτε».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017