Απάντηση Στουρνάρα σε Σπίρτζη: “Κρείττον του λαλείν το σιγάν”

“Κρείττον του λαλείν το σιγάν” είναι η απάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στις πρωινές κατηγορίες του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη κατά του κεντρικού τραπεζίτη όσον αφορά το θέμα των δανείων της Attica Bank.

Σήμερα το πρωί μιλώντας στον real fm ο κ. Σπίρτζης δήλωσε: “Στο διάστημα από το ’11 μέχρι σήμερα, έχουνε γίνει δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής. Ο φορέας που έλεγξε την Τράπεζα για τις διαδικασίες, τα δάνεια, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα είναι η Τράπεζα της Ελλάδας”, είπε ο υπουργός Υποδομών και πρόσθεσε:

“Και εδώ ζούμε μία παράνοια που πραγματικά προσβάλλει και τους μηχανικούς, προσβάλλει και την Τράπεζα και άρα και τη χώρα. Αν, λοιπόν, η Τράπεζα Αττικής δεν έκανε καλά τη δουλειά της, προφανώς δεν έκανε καλά τη δουλειά της και η Τράπεζα της Ελλάδας που την ήλεγξε. Άρα, αν ισχύουν όλα αυτά, πρέπει να ελεγχθεί και η Τράπεζα της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου”.

“Όλα αυτά”, συνέχισε ο ίδιος, “εγώ ζητώ να βγουν δημόσια, στη διαφάνεια, ποιοι ελέχθηκαν, τι πορίσματα έχουμε, ποιοι έκαναν τους έλεγχους μέχρι τώρα και τι έβγαλαν τα πορίσματα του SSM, για να καταλάβει όλος ο κόσμος αν αυτά που αναπαράγονται είναι λάσπη στον ανεμιστήρα, αν είναι εν μέρει αληθή, αν είναι τελείως αληθή ή τελείως ψευδή”.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε, επίσης, πως αν ισχύουν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον κ. Καλογρίτσα, οφείλει η αρμόδια επιτροπή.