Αν η Lehman ήταν το προεόρτιο της καταστροφής, τι θα είναι οι τράπεζες της ΕΕ; - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αν η Lehman ήταν το προεόρτιο της καταστροφής, τι θα είναι οι τράπεζες της ΕΕ;

07.07.2016 13:27

Η Ευρώπη δεν ήταν «σταθερή» και την τρέχουσα περίοδο κινδυνεύει περισσότερο να χρεοκοπήσει σε σχέση με το 2012 αναφέρει η Phoenix Capital Research. Έτσι, ο κόσμος έχει ξυπνήσει και συνειδητοποιήσει αυτό που επισημαίνουμε τα 4 τελευταία χρόνια … ότι η Ευρώπη δεν καθάρισε το 2012. Η Ευρωπαϊκή οικονομία είναι πάλι ασθενής.

.
Ο Mario Draghi ο επικεφαλής της ΕΚΤ υποστήριξε ότι θα κάνει ότι  χρειάζεται … και πιστέψτε με, θα είναι αρκετό» και οι αγορές τον πίστεψαν. Δυστυχώς, τα μαθηματικά δεν υποστηρίζουν ότι η ΕΕ έχει διασωθεί. Το τραπεζικό σύστημα της ΕΕ έχει μόχλευση 26 προς 1. Πολλές τράπεζες έχουν μόχλευση πολύ πάνω από αυτό το όριο.  Η Lehman είχε μόχλευση στο 30 προς 1, όταν κατέρρευσε.

.
Ολόκληρο το  τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης ύψους 46 τρισ. ευρώ παραμένει υπερμοχλευμένο. Από Draghi “έσωσε” την Ευρώπη το 2012, το έπραξε μειώνοντας τα επιτόκια σε αρνητικά τέσσερις φορές και έχει υλοποιήσει πάνω από 1 τρισεκ. ευρώ πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

.
Εν τω μεταξύ, το χρέος ως προς το ΑΕΠ έχει αυξηθεί στο 90% για το σύνολο της Ένωσης, με το πρόβλημα του χρέους σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία να φθάνει σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

.
Η Ευρώπη είναι ένα τεράστιο σπίτι από τραπουλόχαρτα. Υπερχρεωμένες χώρες που έχουν αφερέγγυες τράπεζες με προβληματικά δάνεια και τρισεκατομμύρια ευρώ αξίας συναλλαγές παραγώγων.
Αν η Lehman ήταν το προεόρτιο της καταστροφής τι θα είναι οι τράπεζες της ΕΕ;

.
Ταυτόχρονα η μόχλευση της ΕΚΤ έχει φθάσει στα 36 προς 1 με βάση τα ίδια κεφάλαια. Όλο και περισσότερο το χρηματοπιστωτικό σύστημα αισθάνεται ότι βρίσκεται στην περίοδο  2007 με αρχές του 2008: έχουν προκύψει οι προφανείς ρωγμές, αλλά το 99% των επενδυτών τις αγνοεί.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017