«Ανθίζει» η μαύρη εργασία-Τζίρος 9 δισ. ευρώ - Βασικός μοχλός της παραοικονομίας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

«Ανθίζει» η μαύρη εργασία-Τζίρος 9 δισ. ευρώ – Βασικός μοχλός της παραοικονομίας

16.04.2015 10:35

Εφιαλτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία στη χώρα μας, η οποία παραμένει βασικός μοχλός της παραοικονομίας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι άφαντοι για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης τροφοδοτούν τα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος και στερούν από τα ταμεία τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ ευρώ το χρόνο.

Πάνω από 800.000 εκτιμά τους εργαζόμενους που είναι αόρατοι για το σύστημα και το κράτος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος εκτίμησε ότι συνολικά, ο “μαύρος τζίρος” της αδήλωτης εργασίας, ήτοι οι μισθοί που καταβάλλονται σε ένα χρόνο στους ανασφάλιστους εργαζόμενους, ανέρχονται σε 9 δισ. Ευρώ.

Παρά τα στοιχεία από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΣΕΠΕ, η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι σχεδόν το 40% των εργαζόμενων απασχολούνται ανασφάλιστοι.

Οι κλάδοι που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας είναι: Επισιτιστικά επαγγέλματα (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), Βιοτεχνικά Πάρκα, Βιομηχανικές ζώνες, Κομμωτήρια, Πρατήρια Βενζίνης, Συνεργεία Αυτοκινήτων, Μεταφορικές Επιχειρήσεις, Λιανικό εμπόριο, Καθαριότητα, Κατασκευές, Φιλοξενία, Υπηρεσίες ασφαλείας (Security), Επιχειρήσεις Φασόν.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017