Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ | Mikrometoxos.gr

Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ

26.08.2016 14:00
Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι οποίες θα ισχύσουν από την σεζόν 2018-19 και μέχρι τουλάχιστον την σεζόν 2020/21.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ:

– Διατηρούνται οι ισχύουσες διαδικασίες προκριματικών γύρων, με το «μονοπάτι» των πρωταθλητών και των μη πρωταθλητών.
– Η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ θα μπαίνει πλέον απ’ ευθείας στην φάση των ομίλων.
– Οι τέσσερις πρώτες ομάδες των τεσσάρων πρώτων χωρών στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ θα συμμετέχουν απ’ ευθείας στην φάση ομίλων.

– Αλλάζει το σύστημα κατάταξης, καθώς οι ομάδες θα κατατάσσονται πλέον με βάση τα δικά τους αποτελέσματα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και όχι η συνολική βαθμολογία της χώρας (εκτός αν μία ομάδα έχει βαθμολογία μικρότερη του 20% εκείνης της χώρας, από την οποία προέρχεται).
Θα υπάρχουν και μπόνους για ομάδες με ευρωπαϊκούς τίτλους, καθώς και γι’ αυτές που κατακτούν το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.
– Μειώνονται τα ποσά που αποδίδονται στις ομάδες μέσω του market pool της κάθε χώρας και αύξηση των αμοιβών για αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο. Για τον καθορισμό των αμοιβών θα χρησιμοποιούνται τέσσερις παράμετροι: πάγια αμοιβή, αποτελέσματα στη διοργάνωση, ειδική βαθμολογία ομάδας και το market pool (το μέγεθος της αγοράς κάθε χώρας).
– Καμία χώρα δεν μπορεί να έχει πάνω από πέντε ομάδες στην φάση ομίλων.
– Η λίστα των συμμετεχουσών ομάδων θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΥΕΦΑ Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε:

«Η εξέλιξη των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ είναι αποτέλεσμα μίας μακράς συμβουλευτικής διαδικασίας με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Οι τροποποιήσεις έγιναν ώστε να εξασφαλίζεται η πρόκριση μέσω αθλητικών κριτηρίων, με όλες τις ομοσπονδίες και ομάδες να διατηρούν το δικαίωμα να αγωνιστούν στις κορυφαίες διοργανώσεις. Πιστεύουμε ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα παραμείνει ενωμένο πίσω από τις έννοιες της αλληλεγγύης, του δίκαιου ανταγωνισμού, της δίκαιης κατανομής των εσόδων και της σωστής διακυβέρνησης».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017