Αλλάζουν όλα στην Attica Bank - Σε φάση διοικητικής και λειτουργικής αναδιάρθρωσης η τράπεζα ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αλλάζουν όλα στην Attica Bank – Σε φάση διοικητικής και λειτουργικής αναδιάρθρωσης η τράπεζα ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης

06.05.2015 12:09

Σε φάση υλοποίησης τίθεται πλέον το σχέδιο διοικητικής και λειτουργικής αναδιάρθρωσης της Attica Bank καθώς η διοίκηση της τράπεζας θέλει να ανοίξει τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης έχοντας αποδείξει τη βούλησή της για ουσιαστικές αλλαγές. Σε αυτό το πλαίσιο στην τράπεζα προσχωρούν έμπειρα τραπεζικά στελέχη από την αγορά τα οποία θα προσφέρουν τεχνογνωσία. 

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Ήδη ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του κ. Τσακιράκη ως επικεφαλής της διεύθυνσης αναδιάρθρωσης πιστώσεων, ενώ ο καθηγητής κ. Σχίζας αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου κεφαλαιαγορών στο γραφείο του CEO, κ. Αντωνόπουλου.

Πρόκειται για τις πρώτες τοποθετήσεις νέων στελεχών, σε καίρια πόστα. Επονται και άλλες, οι οποίες στόχο έχουν την αναβάθμιση και εμπλουτισμό του στελεχικού δυναμικού της τράπεζας στην κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης διαχείρισης των προβλημάτων καθώς και της ανάπτυξης νέων δραστηριοτήτων οι οποίες θα συμβάλλουν στην παραγωγή εσωτερικού κεφαλαίου.

Σύντομα αναμένεται και η τοποθέτηση νέου επικεφαλής της διεύθυνσης διαχείρισης κινδύνων καθώς και στις υποδομές.

Πριν την ανακεφαλαιοποίηση και μετά τις εκλογές του ΤΕΕ αναμένεται και το νέο οργανόγραμμα της τράπεζας, το οποίο θα συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις της Τράπεζας της Ελλάδας και της διεύθυνσης μη-συστημικών τραπεζών της SSM.

Η διοίκηση της τράπεζας στοχεύει στην ουσιαστική λειτουργική αναδιάρθρωση της Attica Bank ώστε να καταφέρει να αυξήσει την αποδοτικότητα στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, αυξάνοντας τα έσοδα και βελτιώνοντας το προφίλ του ισολογισμού της.

Παράλληλα με την προσθήκη διεύθυνσης στρατηγικού σχεδιασμού και αναδιάρθρωσηςεπιχειρείται η δημιουργία ειδικής task force, επιφορτισμένης αποκλειστικά με το project της μετεξέλιξης της τράπεζας, ενώ το επίπεδο αρμοδιοτήτων και η λογοδοσία αποκλειστικά στον διευθύνοντα σύμβουλο εκτιμάται ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες και θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της. Στόχος είναι να υπερβεί τις εσωτερικές αγκυλώσεις και να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα της βούλησης για αλλαγή.

Θεωρείται όμως βέβαιο ότι έναρξη των διαδικασιών θα φέρει και ανακατατάξεις άρα και προστριβές, η υπέρβαση των οποίων θα αποτελέσει κεντρικό στοίχημα ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία της τράπεζας και η ομαλή μετεξέλιξή της.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017