Αλεξιάδης: Ιστορίες για αγρίους οι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία, αφορούν αποκλειστικά μεγαλοφειλέτες | Mikrometoxos.gr

Αλεξιάδης: Ιστορίες για αγρίους οι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία, αφορούν αποκλειστικά μεγαλοφειλέτες

16.10.2016 09:45

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης υποστήριξε στον ΣΚΑΪ πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάταξη για πολίτες με χρέη μόνο προς την εφορία για να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους από πλειστηριασμό. “Η διάταξη είναι στη φάση της ολοκλήρωσης της επεξεργασίας, θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανάλογα του νόμου Κατσέλη” είπε ο κ. Αλεξιάδης χαρακτηρίζοντας ως “ιστορίες για αγρίους” την ειδησεογραφία για πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία ενώ υπογράμμισε ότι οι πλειστηριασμοί που γίνονται αφορούν αποκλειστικά μεγαλοφειλέτες. “Αν κάποιοι θεωρούν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας τον πλειστηριασμό σε μεγαλοφειλέτη που χρωστά 1,5 εκατ. όπως ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ κλπ έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων… Δεν γίνονταν και δεν γίνονταιπλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας” τόνισε.

“Προβάλλονται πλάνα στην τηλεόραση από πλειστηριασμούς σε μεγαλοφειλέτες” επέμεινε ο κ. Αλεξιάδης. Πλειστηριασμοί γίνονται από χρέη 300.000 ευρώ και πάνω, σε ειδικές περιπτώσεις γίνονται κάτω από 300.000 ευρώ πρόσθεσε. “Γίνονται και πρέπει να γίνονται δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων” διευκρίνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

“Παλιά γινόταν αυτό (πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας), και εγώ ως συνδικαλιστής είχα συμμετάσχει σε κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ναυτεργάτη” σημείωσε δε.

“Λέγαμε προεκλογικά ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, αλλά λέγαμε και ότι θα έχουμε φόρο στην ακίνητη περιουσία… και το ένα και το άλλο” παρατήρησε ακόμη ο υπουργός. “Είτε θα προχωρήσουμε σε ελάφρυνση στον ΕΝΦΙΑ σε άτομα με προβλήματα υγείας και εισοδηματικά κριτήρια, είτε αν προλάβουμε θα κάνουμε το νέο φόρο” εξήγησε.

Δήλωσε ότι η καλύτερη λύση είναι φόρος στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας με προοδευτική κλίμακα, ανά άτομο, κάνοντας λόγο για μεταφορά όλου του φορολογικού βάρους στις μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίες. “Θα έχουμε φορολόγηση με βάση την εμπορική αξία του κάθε ακινήτου” διαβεβαίωσε.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017