Αισιόδοξοι ως προς την ομαλή έκβαση του προβλήματος... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Αισιόδοξοι ως προς την ομαλή έκβαση του προβλήματος…

15.06.2015 03:30

H αγορά δεν μας έδωσε νέα δεδομένα την εβδομάδα που πέρασε, αν και προσπάθησε να πλησιάσει το ημερήσιο επίπεδο αντίστασης χωρίς να μπορέσει να το κατοχυρώσει και να μας δώσει αγοραστικό σήμα. 

Για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται μια κατοχύρωση των 844 μονάδων που ουσιαστικά είναι και η μεσοπρόθεσμη κύρια αντίσταση μας

Και της οποίας μία επιβεβαιωμένη κατοχύρωση θα ανοίξει τον δρόμο για μία πιθανή ανοδική κίνηση για μεγάλο διάστημα.
 
Όλα δείχνουν πως Ελλάδα και θεσμοί έχουν έρθει κοντά σε μία συμφωνία, αφού τους χωρίζουν μικρές διαφορές με τα μάτια πλέον στραμμένα στο Eurogroup στις 18 του μήνα. 
 
Θεωρούμε σκέτη αυτοκτονία το να μην έχουμε έστω και μία συμφωνία που θα μας δώσει κάποιου είδους παράταση καλύπτοντας στην παρούσα το χρηματοδοτικό κενό για τις πληρωμές σε ΕΚΤ και IMF το επόμενο διάστημα
 
Κι αυτό γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα περιέλθουμε σε άλλου είδους καταστάσεις οι οποίες δεν γνωρίζουμε που μπορούν να οδηγήσουν στην χώρα. 
 
ΑΚΟΜΑ και διατύπωση της συμφωνίας θα έχει σημασία, μιας και μπορεί να κάνει την διαφορά για την συνέχεια της οικονομίας. 
 
Το τι είδους μεταρρυθμίσεις, τα μεγέθη του πρωτογενούς πλεονάσματος, αν θα περιλαμβάνεται μέσα έστω και πρόβλεψη σε σχέση με το χρέος, η μορφή της χρηματοδότησης… 
 
… ή και το αν θα περιλαμβάνεται ένα αναπτυξιακό πακέτο έστω και στο μέλλον, μπορεί να κάνει την διαφορά…
 
Στο πως θα εκλάβουν οι επενδυτές την λύση – έστω και βραχυπρόθεσμη – μιας και από αυτή θα εξαρτηθεί η ταχύτητα ανάκαμψης της οικονομίας. 
 
Τεχνικά η αγορά συνεχίζει ουσιαστικά να συσσωρεύει από τις αρχές του έτους χωρίς να έχει δοθεί λύση ανάμεσα στις 700 και τις 900 μονάδες. 
 
Ένα μηνιαίο κλείσιμο πάνω από τις 840 μονάδες θα μας ανοίξει τον δρόμο για πιθανή σημαντική ανοδική κίνηση στην συνέχεια 
 
Ενώ αντίστοιχα μία κατοχύρωση του 700 μπορεί να μας οδηγήσει στα ιστορικά μας χαμηλά, με το δεύτερο σενάριο να έχει και τις μικρότερες πιθανότητες. 
 
Ο τραπεζικός κλάδος έχει απώλειες της τάξεως του 38% από αρχές του 2015, και είναι αυτός που θα επηρεαστεί θετικά ή αρνητικά περισσότερο με το όποιο αποτέλεσμα. 
 
Ο MIDVAP20 εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα καθότι έχει κέρδη της τάξεως του 15%, ενώ ο f25 έχει απώλειες 12,5% και ο ΓΔ 6% από αρχές έτους. 
 
Η ΤΕΝΕΡΓΑ και η ΙΝΛΟΤ πρωταθλητές σε απόδοση με 67% και 51% αντίστοιχα, ενώ ακολουθεί η ΕΛΒΑ με 32% απόδοση. 
 
Εν κατακλείδι είμαστε αισιόδοξοι ως προς την ομαλή έκβαση του προβλήματος μιας και δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.
Από την άλλη, η όποια εξέλιξη θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις με την διαφορά ότι πλέον δεν υπάρχει κάποιος άλλος πολιτικός σχηματισμός που να μην είναι υπέρ της ΕΕ. Κάτι που άλλωστε θέλει και το μεγαλύτερο μέρος του λαού. 
Αυτό από μόνο του δίνει την ελπίδα ότι το μοναδικό πρόβλημά μας για την συνέχεια είναι ο χρόνος… Και ο τρόπος για να εξέλθει η οικονομία από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017