Αγορά χειραγωγούμενη αλλά με μεγάλα κέρδη, ενίοτε… | Mikrometoxos.gr

Αγορά χειραγωγούμενη αλλά με μεγάλα κέρδη, ενίοτε…

09.05.2015 14:04

Με λίγα λόγια και η χθεσινή συνεδρίαση δικαίωσε όσους υποστηρίζουν ότι η τάση στο Χ.Α. είναι απόλυτα “κατευθυνόμενη” και ότι με λίγες ”προσεκτικές” εντολές σε Δεικτοβαρείς τίτλους μπορούν να αλλάξουν, εύκολα, την γενικότερη εικόνα, ακόμα και κόντρα στα… πάντα όλα.

Σε καιρούς που όλα φαίνονται και είναι σχεδόν ”μαύρα” κι όμως η αγορά του Χ.Α. μοίρασε απίστευτα κέρδη και αποδόσεις.

Σε αυτούς τους λίγους μεν, αλλά άξιους κερδοσκόπους, που κινήθηκαν με το… ένστικτο και την έμπνευση που διέθεταν. Συν 140% η ΠΕΙΡ [δυνητικό φυσικά…] συν 90% η ΕΥΡΩΒ, συν 75% η ΑΛΦΑ κοκ…

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Σημαντικές οι αλλαγές στις πρώτες θέσεις των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α., με την πρώτη 4αδα να διαμορφώνεται ως εξής: ΕΕΕ (7,143 δισ), Εθνική (4,345 δισ), ΑΛΦΑ (4,213 δισ) και ΟΤΕ (4,019 δισ). Ακολουθεί η ΠΕΙΡ με 2,86 δισ. ευρώ, με τον ΟΠΑΠ στα 2,74 εκατ.

Χαμηλότερα του FTSE25, ξαφνικά έκανε συναλλαγές ο Νίκας, δεύτερη ανοδική συνεδρίαση για τον Νηρέα, συνεχίζεται η κινητικότητα στις θυγατρικές Viohalco, ενώ ήταν εμφανής η παρουσία “ενδιαφερόμενων δυνάμεων” σε Σαράντη και Fourli.

Εντυπωσιακό το “ξεφούσκωμα” της Αττικής που ξεκίνησε έντονα ανοδικά φθάνοντας μέχρι τα 0,081 ευρώ (+24,62%), για να ολοκληρώσει την συνεδρίαση σημαντικά χαμηλότερα και με ιδιαίτερα υψηλό όγκο συναλλαγών.

TEXNIKH ANAΛΥΣΗ: Και χθες ο Γενικός Δείκτης απέτυχε να δώσει το τεχνικά ζητούμενο, που ήταν το κλείσιμο υψηλότερα της ζώνης 847 – 855, κάτι που θα έδινε τα ανοδικά “καύσιμα” για κίνηση προς την “απαιτητική” περιοχή των 900 μονάδων.

Στην περίπτωση του FTSe25 παραμένει στόχος η υπέρβαση (με κλείσιμο) υψηλότερα των 260 μονάδων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 280 και 300 μονάδες.

ΦΡΙΓΟ: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με ιδιαίτερα πυκνές συναλλαγές, ενώ κινητικότητα εμφανίστηκε και στην Αγορά Παραγώγων, στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών.

Ανεξάρτητα των φημών που κάνουν τον γύρο της Αγοράς, υπάρχει η επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Capital μείωσε το ποσοστό της στο 4,75% (από 9,1%).

Σύμφωνα με την επίσημη κατάσταση του Χ.Α., σαν μέτοχοι με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% αναφέρονται οι TRUAD VERNALTUNGS AG (44,48%), WELLINGTON MANAGEMENT COMPANY LLP (5,18%), FINANCIERE DE L΄ECHIQUIER (5,43%).

Τεχνικά, αν ο τίτλος δώσει ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 1,95 ευρώ, αλλάζουν, άρδην, τα τεχνικά δεδομένα.

ΟΤΕ – ΕΚΘΕΣΗ: Στα 52 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ, καταγράφοντας πτώση 6,2% σε ετήσια βάση, εκτιμά η Alpha Finance.

Τα έσοδα του Οργανισμού προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στα 945 εκατ. σημειώνοντας πτώση 2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 11 ευρώ και την σύσταση “ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗΣ” για την μετοχή. Ο ΟΤΕ ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 13 Μαΐου.

ΟΤΕ: Η Eurobank διατηρεί την τιμή-στόχο στα 12,40 ευρώ και την σύσταση «ΑΓΟΡΑΣ» για τον τίτλο του οργανισμού. Ανακοινώνει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου την προσεχή Τετάρτη 13 Μαΐου πριν την έναρξη…

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Δεν επιτρέπει υποτιμητικά παιχνίδια με την μετοχή του, εξ ου και το +5,12% με άμεση επαναφορά στα 8,00 ευρώ και σε απόσταση ανάσας από τα υψηλά 8ετίας… Ενας όμιλος και μία μετοχή συνώνυμα της αξιοπιστίας και της επιτυχίας σε όλα τα ”μήκη και τα πλάτη”…

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017