ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Με ανάμικτα συναισθήματα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις μετά την απόπειρα εμπρησμού του σπιτιού του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα. Εξελίξεις, όμως, που αναμφισβήτητα δεν αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα και δεν στρέφονται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά περιβάλλονται από ένα γλίσχρο, αηδιαστικό περίβλημα ανάμικτο με λαϊκισμό και υποκρισία.

pollaenoligis

Η ίδια ποδοσφαιρική και πολιτική τάξη που σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για τις επιθετικές ενέργειες εναντίον διαιτητών, είναι εκείνη που πριν από λίγους μήνες, τον χειμώνα που πέρασε, είχε κλείσει μάτια και αυτιά μπροστά σε μία ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ, αλλά ουδέποτε δημοσιοποιηθείσα ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ εναντίον ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ, ώρα αιχμής και στο κέντρο της Αθήνας! Ο (υψηλόβαθμος) δικαστής, εκ των μελών δικαστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας, όταν δίπλα του έφτασε ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, που συγχρόνισε την ταχύτητά του με αυτή της μοτοσυκλέτας.

Πριν καλά – καλά συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβαινε, ο δικαστής είδε ένα πόδι να βγαίνει από την πλαϊνή πόρτα του αυτοκινήτου και να ΚΛΟΤΣΑΕΙ ΔΥΝΑΤΑ τη μηχανή. Οπως ήταν φυσικό, η μηχανή ανετράπη και ο δικαστής σύρθηκε στην άσφαλτο, παίρνοντας μερικές τούμπες. Στο μεταξύ βέβαια το αυτοκίνητο είχε εξαφανιστεί. Ο δικαστής τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, με τραύματα στα γόνατα και τους συνδέσμους. Νοσηλεύτηκε, εγχειρίστηκε και μάλιστα, στο τραυματισμένο σημείο του ποδιού του τοποθετήθηκαν σίδερα.

ΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ… «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ»!

Ο δικαστής, το όνομα του οποίου βεβαίως είναι στη διάθεσή μας, αλλά δεν το δημοσιοποιούμε χωρίς την άδειά του, αμέσως συνέδεσε το γεγονός με το ότι εκείνη την εποχή χειρίζονταν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, που σχετίζονται με κάποια (ες) ΠΑΕ και υψηλά ιστάμενους παράγοντές της. Φυσικά, στις συγκεκριμένες υποθέσεις που ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ από την Επιτροπή του εν λόγω δικαστή, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ο Ολυμπιακός και οποιοδήποτε πρόσωπο που σχετίζεται με αυτόν. Οι υποθέσεις αφορούσαν ΠΑΕ της λεγόμενης… «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ» και ο νοών, νοείτω!

Ο δικαστής -που επαναλαμβάνω ότι είναι ΤΑΚΤΙΚΟΣ, δηλαδή ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δικαστικός, από αυτούς που επέμενε ο Κοντονής να αναλάβουν πόστα στην αθλητική Δικαιοσύνη- δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Κατήγγειλε το γεγονός τόσο στην αστυνομία, όσο και στην Δικαιοσύνη, αλλά και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ηγεσία. Στην Αστυνομία του έκαναν την γνωστή, τετριμμένη ερώτηση: «Ποιόν υποπτεύεστε;». Φυσικά, ο άνθρωπος δεν ήταν δυνατόν να κατονομάσει κάποιον, εξ όσων θα μπορούσε να υποπτευθεί. Ενημέρωσε, όμως -και αυτό έχει σημασία- ότι συνέδεε την απόπειρα εναντίον του με τις ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ υποθέσεις που χειρίζονταν εκείνες τις ημέρες.

Ελεγε μάλιστα, ότι στην πολυετή δικαστική του καριέρα είχε χειριστεί υποθέσεις εγκλημάτων και άλλων βαρύτατων παραβάσεων του ποινικού Δικαίου και από τις αποφάσεις του υπήρχαν άνθρωποι που είχαν πάει φυλακή. Ποτέ, όμως, δεν αντιμετώπισε το ΚΛΙΜΑ, αλλά και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ που αντιμετώπισε στο ποδόσφαιρο, ως αθλητικός δικαστής μίας εκ των Δικαιοδοτικών Επιτροπών της ΕΠΟ.

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ!

Η καταγγελία του δικαστή, όπως ήταν φυσικό έφτασε και μέχρι το υφυπουργείο Αθλητισμού. Παραδόξως, όμως, δεν έτυχε ούτε στο ελάχιστο της προσοχής, της αρωγής και της προστασίας που θα έπρεπε, λόγω της θέσεώς του και της σοβαρότητας της εγκληματικής απόπειρας εναντίον του. Αντιθέτως, όλοι οι υπόλοιποι δικαστές – μέλη της Επιτροπής της ΕΠΟ, προέτρεψαν τον παθόντα να αποχωρήσουν ομαδικά. Οπως περίπου έκαναν και τα μέλη της ΚΕΔ, σε συμπαράσταση για τον Μπίκα. «Να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι. Να παραιτηθούμε αμέσως», του είπαν, αλλά εκείνος ήταν ανυποχώρητος: «Αν παραιτηθούμε, θα είναι σαν να δηλώνουμε την ήττα μας. Θα είναι σαν να έχει χάσει η Δικαιοσύνη από την ατιμία και την εγκληματικότητα. Θα συνεχίσουμε λοιπόν το έργο μας, για να δείξουμε ότι οι Ελληνες δικαστές δεν φοβούνται, δεν τρομοκρατούνται και δεν επηρεάζονται». Και αυτό ακριβώς συνέβη.

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Το παραπάνω θέμα, είναι ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ και ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ εκατό τοις εκατό και πέραν όλων των άλλων, καταδεικνύει την «ελαφρότητα», την υποκρισία, τον λαϊκισμό και στην τελική, την ΑΝΟΧΗ και συνειδησιακή «ελαστικότητα» της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού απέναντι σε ομάδες και παράγοντες που, προφανώς, απολαμβάνουν της ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ τους. Ισως ΤΩΡΑ, μετά την δημοσιοποίησή του ενδιαφερθεί κάποιος ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ και επιληφθεί της καταγγελίας του έντιμου και ανεπηρέαστου ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ. Στο μεταξύ, φυσικά, η φίλαθλη κοινωνία θα συνεχίσει να… απολαμβάνει τις υποκριτικές κορώνες και τα κροκοδείλια δάκρυα, όπως και τις ΨΕΥΤΙΚΕΣ ανακοινώσεις δήθεν… «συμπαράστασης», για τον ΕΜΠΡΗΣΜΟ στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα. Μέχρις ότου, βεβαίως, τακτοποιηθούν όλες οι αγωνιστικές ανάγκες των ομάδων της… «εξυγίανσης», οπότε όλα θα περάσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα γρήγορα θα περάσουν στον χώρο της λήθης.

ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ Α ΛΑ «ΧΟΥΝΤΑ» Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ;

Δεν βιάζομαι να κρίνω τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, διότι ακόμα δεν έχω πεισθεί περί της πλήρους ανικανότητας ή επικινδυνότητάς του. Ακόμα δηλαδή θεωρώ ότι (κακώς βέβαια) βαδίζει στην πεπατημένη του προκατόχου του Κοντονή. Περιμένω, λοιπόν, να δω αν και πότε συνειδητοποιήσει ότι οι ΣΩΣΤΕΣ λύσεις, δεν είναι εκείνες που προσπάθησε να επιβάλλει ο πρώην, ειδικά σε θέματα του Τύπου. Διαβάζοντας χθεσινό δελτίο Τύπου του υφυπουργείου, ενημερώθηκα ότι ο Βασιλειάδης «προτίθεται να καλέσει σε συνάντηση τα προεδρεία των ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, για να ακούσει τις απόψεις τους και να συνυπολογίσει τις εκτιμήσεις τους, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα». Ποιο «ζήτημα»; «Του Τύπου». Ποιού Τύπου; Του ΦΙΛΙΚΟΥ προς τον Ολυμπιακό, δηλαδή αυτού που ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ στις ΕΝΤΟΛΕΣ των τριών «εξυγιαντών», Μελισσανίδη, Σαββίδη και Αλαφούζου. Του ΜΗ ΤΣΑΤΣΙΚΟΥ Τύπου των ΑΡΔ, που ΔΕΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ, ούτε ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ. Δεν απορρίπτω την πρόθεση του Βασιλειάδη να ασχοληθεί και με θέματα του Τύπου, ούτε να καλέσει διάφορους συνομιλητές να του δώσουν τα φώτα τους. Δεν συμφωνώ όμως με αυτούς που επέλεξε για συνομιλητές. Και δεν εννοώ την ΕΣΗΕΑ που σε τελική, είναι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ του δημοσιογραφικού κόσμου και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ και την κάλεσε.

Εννοώ -και το γράφω απερίφραστα- τον ΠΣΑΤ, που ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ (στην ουσία). Να ρωτήσει το προεδρείο του ΠΣΑΤ, να του πει τι; Οτι για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΔ και ΔΕΝ ΤΣΑΤΣΙΖΟΥΝ; Και πού ξέρει το προεδρείο του ΠΣΑΤ τα δημοσιογραφικά προβλήματα; Ποιοι είναι; Πού γράφουν; Με τι δημοσιογραφικό ανάστημα παρουσιάζονται και «εκπροσωπούν» τον κόσμο της αθλητικής δημοσιογραφίας; Δεν το προχωράω περισσότερο για τον ΠΣΑΤ, αλλά είμαι υποχρεωμένος να ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ και εγώ με τη σειρά μου τον νέο υφυπουργό για ορισμένα πραγματάκια σχετικά με τη σημερινή αθλητική δημοσιογραφία. Εν ολίγοις, λοιπόν, ΠΣΑΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Πάμε παρακάτω. Αν θέλει πράγματι να ΜΑΘΕΙ, ο Βασιλειάδης, πρέπει να συνομιλήσει με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ της αθλητικής δημοσιογραφίας, με ανθρώπους που ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ επί ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ και ΞΕΡΟΥΝ απ’ έξω και ανακατωτά τα ΠΡΟΣΩΠΑ, τα ΠΡΑΓΜΑΤΑ και τις ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Νομίζω, όμως, ότι η σωστή και σφαιρική ενημέρωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το ζητούμενο για τον Βασιλειάδη, διότι ΞΕΡΕΙ πως θα ακούσει και πράγματα που δεν θα του αρέσουν, σχετικά με τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ του ποδοσφαίρου μας και τις εγκληματικές μεθόδους που χρησιμοποιούν. Κάνω κανένα λάθος, υφυπουργέ; Και κάτι άλλο. Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις δημοσιογραφικές ΦΩΝΕΣ που δεν σου αρέσουν, νομίζω ότι είναι πανεύκολο. Εκεί, στο ίδιο υφυπουργείο κάποτε, πριν από μισό αιώνα περίπου, είχαν βρει την απόλυτη λύση, που με μία λέξη, ονομαζόταν ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.

Κωνσταντίνος Ασλανίδης λεγόταν ο τότε πολιτικός ηγέτης του ελληνικού Αθλητισμού. Και τα πεπραγμένα του εύκολα θα τα βρεις εκεί μέσα στα αρχεία, χωρίς να χρειαστεί να πολυψάξεις. Καθώς και τη φωτογραφία του, αν τυχόν θελήσεις να του μοιάσεις.

«Δεν θα περάσει των ξεφτιλισμένων»

Μου γράφει: «Ρε δεν θα τους περάσει, αδερφέ! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ, πίστεψέ με! Τα έχουμε δει όλα! Και τι δεν έχουν εφεύρει προκειμένου να εκτοπίσουν τον Ολυμπιακό! Τις πρώτες 3-4 αγωνιστικές, όταν ο Ολυμπιακός ήταν πίσω και πρώτοι ήταν η Κούλα και ο βάζελος, είχαμε το “ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΒΕΡ”, το “ΠΙΟ ΑΜΦΙΡΡΟΠΟ”, το “ΠΙΟ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟ” και διάφορα άλλα τέτοια τα οποία γράφανε κατά κύματα μετά την ήττα μας από την Λάρισα! Μόλις πέρασε μπροστά, ξαφνικά το πρωτάθλημα έγινε και πάλι “ΒΡOΜΙΚΟ”, κάνανε λόγο για την εγκληματική οργάνωση, την παράγκα, το παρακράτος που ζει και βασιλεύει! Μετά ήρθε η πρώτη επίθεσή στον Τσαχειλίδη και ΕΝΩ υπήρχε προειδοποίησή ότι στη δεύτερη θα έχουμε διακοπή, ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ μετά και το ΤΡΙΜΠΑΛΟ στον βάζελο και το +7, ήρθε αυτή η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ δεύτερη επίθεση, για να τους δώσει το πάτημα να κάνουν την απειλή τους πράξη! Στο ξαναλέω, αδερφέ, τα έχουμε δει ΟΛΑ! ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ! Το μόνο που δεν ΕΧΟΥΜΕ/ΕΧΟΥΝ δει ακόμα, είναι το πως είναι να ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ (με ΟΟΟΟ,ΤΙ αυτό συνεπάγεται) ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ! Θεωρώ ότι με τα τελευταία γεγονότα είναι Κοντά στο να γίνει και τότε ο κόσμος μας θα τους ΚΑΤΑΠΙΕΙ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ κατάπιε η θάλασσα τον Τιτανικό πριν πολλά – πολλά χρόνια! Εδώ θα είμαστε αδερφέ» (Konstantinos Ioannis Koleonidis)

Στην Κύπρο του Κουτσοκούμνη!

Σε ποια χώρα υπάρχουν περισσότεροι φάκελοι στημένων αγώνων; Στην Κύπρο του Κουτσοκούμνη! Σε ποια χώρα καταγράφονται περισσότεροι εμπρησμοί, ανατινάξεις αυτοκινήτων, τραμπουκισμοί και εγκληματικές επιθέσεις; Στην Κύπρο του Κουτσοκούμνη! Ο οποίος, όμως, ως πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας, ουδέποτε διέκοψε το πρωτάθλημα!

Κολομβιανές παπαρούπες

*** Η καινούργια καραμέλα που πιπιλάνε είναι η… Κολομβία! Οτι γίναμε δηλαδή Κολομβία και άλλες παπαρούπες. Στην Κολομβία, λοιπόν, τους πληροφορώ ότι τα πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά. Κανείς δεν διανοήθηκε να τα διακόψει.

Προς τον Βασίλη…

Βασίλη, συγχαρητήρια. Ειλικρινά στο λέω, εντελώς ανθρώπινα. Και ξέρεις, ότι εγώ τουλάχιστον σε καταλαβαίνω καλύτερα απ’ όλους. Αν υπάρχει δηλαδή ένας σ’ αυτό το χώρο που σε καταλαβαίνει, αυτός είμαι εγώ, γιατί κάποτε βρισκόμασταν στο ίδιο μετερίζι. Κατόπιν αυτού – και ασχέτως του αν και κατά πόσον έχεις πέσει στην υπόληψή μου, σε καταλαβαίνω και γι’ αυτό σου εύχομαι καλή επιτυχία. Από κει και πέρα, Βασίλη μου, ο καθείς εφ’ ώ ετάχθη. Με μία διαφορά. Οτι εγώ στα τελευταία… εξήντα πέντε χρόνια (αριθ. 65) είμαι σταθερός, πιστός εκεί που έχω ταχθεί. Ο πρώην φίλος σου, Μανώλης.

Εγραψε!

«Είναι λυπηρό αυτό που έγινε με τον Γιώργο Μπίκα, που του κάψανε το σπίτι στα καλά καθούμενα. Αλλά όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες -είναι νομοτελειακό. Δεν φταίει φυσικά ο Μπίκας -ούτε ανέμους έσπειρε, ούτε τίποτα κακό έκανε. Αλλά, με ορισμένα πράγματα δεν μπλέκεις, όσο μεγάλη κι αν είναι η αμοιβή ή η φιλοδοξία».
(Αντώνης Καρπετόπουλος, «Sportday»)

Τους εφτά νάνους…

Στο μεταξύ, η δωρεάν διανομή σανού για την «Αγιασοφιά» συνεχίζεται σε αμείωτους ρυθμούς. Η τελευταία παρτίδα έχει τίτλο «όλα συνηγορούν στο ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού για την υψομετρική μελέτη». Ακριβώς έτσι. Περιμένουν να δέσει στο λιμάνι το καράβι των ονείρων, που θα φέρει τους εφτά νάνους της Χιονάτης, να μετρήσουν τα ύψη.

Τραμπαλέξης!

Αναμένεται αλλαγή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ:

pollaenoligis