ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Ο Τραμπ "τρώει" την Λαγκάρντ και oι χρεοκοπημένοι Ελληνες ολιγάρχες χάνουν τις επιχειρήσεις τους - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Ο Τραμπ “τρώει” την Λαγκάρντ και oι χρεοκοπημένοι Ελληνες ολιγάρχες χάνουν τις επιχειρήσεις τους

20.11.2016 07:37
Απέμεινε μόνο ο Γιώργος Κουρής να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα

http://kourdistoportocali.com/

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ παίρνει τον έλεγχο το ΔΝΤ στα χέρια του. Η απάντηση στο αν κινδυνεύει η θέση της Κριστίν Λαγκάρντ (επανεξελέγη πρόσφατα) σαν επικεφαλής του Ταμείου είναι καταφατική! Εάν η Λαγκάρντ δεν ακολουθήσει πλήρως την γραμμή Τραμπ είναι τελειωμένη.

Τι είναι αυτό που προκρίνει ο Τραμπ όσο αφορά το ΔΝΤ και την εμπλοκή του στα υπερχρεωμένα κράτη. Το επιτελείο του Τραμπ απαιτεί τον πλήρη έλεγχο της οικονομικής ζωής αυτών των χωρών και κυρίως των έλεγχο των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων που είναι ανοιχτές στις Τράπεζες, όπως συμβαίνει με τις επιχειρήσεις πολλών Ελλήνων ολιγαρχών οι οποίοι παρότι χρεκοπημένοι και με τεράστιο δανεισμό εξακολουθούν να διοικούν της επιχειρήσεις τους.

Ερχεται τώρα το επιτελείο του Τραμπ να μεταφέρει στο ΔΝΤ (και άρα και στους θεσμούς) την σκληρή γραμμή του νέου πλανητάρχη: Oι χρεοκοπημένοι Ελληνες βαρόνοι χάνουν τις επιχειρήσεις τους και τοποθετούνται νέα ΔΣ ελεγχόμενα από τους δανειστές.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του Capital.gr, οι Θεσμοί  πάνε ένα βήμα παραπέρα το αίτημα των τραπεζών για άμεση αποπομπή των μη συνεργάσιμων διοικήσεων από τις υπό αναδιάρθρωση επιχειρήσεις συναρτώντας άμεσα τον μέτοχο – ιδιοκτήτη με τον χρηματοδότη της επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούν ότι οι σημερινές διοικήσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων πρέπει να εξαφανιστούν από το “κάδρο” άπαξ και δεν είναι σε θέση να συνεισφέρουν οικονομικά για τη διάσωση της επιχείρησης, χωρίς να τίθεται καν θέμα συνεργασίας τους με την τράπεζα.

Η συγκεκριμένη θέση των “Θεσμών” ξεπερνά το ζητούμενο των τραπεζών που είναι να αποπέμπονται δια νόμου οι μη συνεργάσιμοι ιδιοκτήτες υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και θέτει επί τάπητος το ενδεχόμενο πλήρους αλλαγής της μέχρι σήμερα γνωστής επιχειρηματικής “ανθρωπογεωγραφίας”.

Τι σημαίνει αυτό στη πράξη; Οτι απλά οι χρεοκοπημένοι Ελληνες ολιγάρχες που την είχαν βγάλει καθαρή όλα αυτά τα χρόνια έφτασε η ώρα να χάσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ετσι θα μείνει πίσω μόνο ο Κουρής να στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017