ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θέμα ωρών το ποδοσφαιρικό Grexit [filathlos.gr]

Θέμα ωρών είναι να έλθει το φιρμάνι από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ για το ποδοσφαιρικό Grexit. Στην Ευρωπαίκή Ομοσπονδία και στη FIFA είναι πυρ και μανία με τον Σταύρο Κοντονή, διότι θεωρούν ότι άλλα είπαν στις επαφές που είχαν στην Αθήνα ο Υφυπουργός με τον Τζιάνι Υφαντίνο και άλλα έβαλε στο νομοσχέδιο ο Ζακυνθινός πολιτικός.

Το συμπέρασμα που έχουν καταλήξει οι ποδοσφαιρικοί αξιωματούχοι του διεθνούς ποδοσφαίρου είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να συνεργαστεί με την UEFA και επιδιώκει ακόμη την παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

 

Και επειδή θεωρούν εαυτούς θιγμένους από την συμπεριφορά του Κοντονή και πλέον δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη θα στείλουν επιστολή με την οποία θα τονίζουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αποβάλλεται από τους κόλπους της αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, όπως διαμορφώθηκε μετά τις αλλαγές που κατατέθηκαν.

Αυτό που αναφέρουμε είναι ξεκάθαρο και βγαίνει από το ρεπορτάζ και τις επαφές με ανθρώπους πολύ καλά πληροφορημένους. Και οι πρώτοι που θα πληρώσουν το μάρμαρο θα είναι οι πιτσιρικάδες της Κ17, που θα αποκλειστούν από τα τελικά του Euro που διεξάγεται στη Βουλγαρία.

Μοναδική περίπτωση για να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση είναι να “μαζέψει” ο Κοντονής τις επίμαχες διατάξεις και να κάνει αυτά που του ζητούν η FIFA και η UEFA.