ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ- Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός τη Δευτέρα καθώς βροχές αναμένονται στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, ενώ στα βορειοδυτικά θα έχουμε και καταιγίδες.

 
Βροχές και αφρικανική σκόνη τη Δευτέρα

 

Την Τρίτη, βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, στα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά τμήματα της χώρας, ενώ την Τετάρτη τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν στην υπόλοιπη χώρα και πιθανώς τοπικά να είναι έντονα. Επιπλέον, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση ως 6 με 8 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά,

Στην Αττική, ήλιος με παροδική συννεφιά, νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά κατά περιόδους, νότιοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 13 έως 21 βαθμούς.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και η θερμοκρασία από 4 έως 22 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, νοτιάδες 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Ο υδράργυρος από 5 έως 24 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, γενικά καλός καιρός και θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, αραιές νεφώσεις και νοτιάδες 5 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 13 έως 24 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αραιή συννεφιά, νότιοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις. Ο υδράργυρος από 7 έως 25 βαθμούς.