Ύποπτη κλήρωση του Λότο ερευνά η Αστυνομία στη Σερβία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ύποπτη κλήρωση του Λότο ερευνά η Αστυνομία στη Σερβία

31.07.2015 20:28
Έντεκα ύποπτοι ανακρίθηκαν σήμερα Παρασκευή από τη σερβική Αστυνομία μετά την ύποπτη κλήρωση του Λότο που έχει προκαλέσει σάλο στη χώρα, με αποτέλεσμα ο διευθυντής του να υποχρεωθεί να παραιτηθεί.

Οι ύποπτοι ανακρίθηκαν και υποβλήθηκαν σε τεστ με ανιχνευτή ψεύδους, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Ανάμεσα στα πρόσωπα που ανακρίθηκαν βρίσκεται και η παρουσιάστρια της εκπομπής του Λότο, η οποία μεταδίδεται απ’ ευθείας από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Τη στιγμή που έβγαινε από το μηχάνημα το σφαιρίδιο με τον αριθμό 27, στην οθόνη εμφανίσθηκε ο αριθμός 21, προς μεγάλη έκπληξη των εκατομμυρίων τηλεθεατών. Όμως ο επόμενος αριθμός που κληρώθηκε ήταν… ο 21, κάτι που δημιούργησε αμέσως αμφιβολίες για την κλήρωση.

Ο σερβικός οργανισμός του Λότο (DLS) υποστήριξε πως για το επεισόδιο ευθυνόταν ένα «τεχνικό λάθος» και πως η κλήρωση έγινε «με πλήρη σεβασμό των κανόνων». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αριθμός 21 κληρώθηκε από «καθαρή σύμπτωση».

Η κλήρωση δεν διακόπηκε, όμως κανένας δεν κέρδισε το μεγάλο βραβείο. Εντούτοις, υπό την πίεση της κοινής γνώμης, ο διευθυντής του DLS Αλεξάνταρ Βούλοβιτς υπέβαλε την παραίτησή του.

Η Αστυνομία κατέσχεσε το μηχάνημα της κλήρωσης, τα σφαιρίδια με τους αριθμούς και τους υπολογιστές και πρόκειται επίσης να ανακρίνει τους νικητές προηγούμενων κληρώσεων, ανέφερε ο τοπικός Τύπος.

Το Λότο είναι πολύ δημοφιλές στη Σερβία, ιδιαίτερα μεταξύ των περίπου 1,7 εκατ. συνταξιούχων, αλλά και μεταξύ των ανέργων που αποτελούν το 20% του ενεργού πληθυσμού σε αυτή τη χώρα των 7 εκατ. κατοίκων.

Ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς διαβεβαίωσε πως, αν πρόκειται για απάτη, οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017