Ό,τι και εάν γίνει στην περίπτωση της Ελλάδας, η Καγκελάριος της Γερμανίας θα είναι η… χαμένη της υπόθεσης | Mikrometoxos.gr

Ό,τι και εάν γίνει στην περίπτωση της Ελλάδας, η Καγκελάριος της Γερμανίας θα είναι η… χαμένη της υπόθεσης

10.07.2015 21:38

Ό,τι και εάν γίνει στην περίπτωση της Ελλάδας, η Καγκελάριος της Γερμανίας θα είναι η… χαμένη της υπόθεσης, υποστηρίζουν οι Financial Times, σε νέο τους άρθρο για την ελληνική κρίση.

 
Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, η κ. Merkel πρέπει να αποφασίσει εάν θα υποστηρίξει το νέο ελληνικό πρόβλημα διατηρώντας την Ελλάδα στο ευρώ ή… εάν θα διασώσει τα χρήματά της διακινδυνεύοντας την ευστάθεια της Ευρωζώνης.

 
Για την Καγκελάριο, η διάσωση της Ελλάδας ενέχει κινδύνους, καθώς υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στους Γερμανούς ψηφοφόρους, συνεχίζει το δημοσίευμα.
Στον αντίποδα, αντιτείνει, το Grexit θα στιγματίσει την ίδια, η οποία θα φέρει την ευθύνη για την αποτυχία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

 
«Η Merkel δεν μπορεί ούτε να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της κυβέρνησής της, δίνοντας αρκετά χρήματα στην Ελλάδα, αλλά ούτε και να σπρώξει την Ευρώπη σε αχαρτογράφητα νερά μέσω ενός Grexit» επισημαίνεται εν συνεχεία.

 
Όποια και εάν είναι η επιλογή της, προσθέτουν οι Financial Times, ο δρόμος που καλείται να διανύσει είναι απρόβλεπτος. «Η κ. Merkel θα κριθεί όχι μόνο από τον γερμανικό λαό, στις εκλογές του 2017, αλλά και από την ιστορία» επισημαίνει το δημοσίευμα. Η ισχυρότερη ηγέτης της Ευρώπης αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε παντογνώστης ούτε ανίκητη, καταλήγουν οι Financial Times.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017