Όλα κινούνται “υπό τη σκιά” του νέου της επίτευξης συμφωνίας ή μη

“Ο Γενικός Δείκτης, με μια εκρηκτική κίνηση απομακρύνθηκε από το ‘μαξιλάρι’ στήριξης των 760 με 775 μονάδων διαπερνώντας στην πορεία και το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων” επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι κατά πρώτον η διατήρηση του Δείκτη, σε ημερήσια κλεισίματα, άνω των 800 μονάδων και κατά δεύτερον η προσπάθεια διάτρησης των 830 μονάδων με αυξημένο τζίρο συναλλαγών

Για να μπορέσουμε να πούμε ότι αυτή τη φορά έχει τα “εχέγγυα” για να “πολιορκήσει” την “τετραπύρινη” αντίσταση των 858 μονάδων.

Στην αντίθετη περίπτωση η οποιαδήποτε αδυναμία διακράτησης των κεκτημένων άνω των 800 μονάδων, θα επιφέρει μια γρήγορη καθοδική εκτόνωση έως τις 785 μονάδες.

Το θετικό στοιχείο από απόψεως τεχνικής ανάλυσης είναι ότι το “pullback”, που έλαβε χώρα στις τελευταίες συνεδριάσεις εκτόνωσε αρκετά τους ταλαντωτές…

Κατευθύνοντάς τους από τα υπεραγορασμένα επίπεδα, που βρίσκονταν στα τέλη Μαϊου σε σημεία αποφόρτισης και έναρξης νέας ανοδικής κίνησης αφήνοντας έτσι περιθώρια για την πιθανή καταγραφή νέων υψηλών διμήνου.

Όλα αυτά όμως “υπό τη σκιά” του νέου της επίτευξης συμφωνίας ή μη με τους Πιστωτές, στοιχείο που έχει επιφέρει ουκ ολίγες φορές ιλιγγιώδη ανεβοκατεβάσματα παρεκτρέποντας σε βραχυχρόνιο πεδίο και την πιο καλοστημένη επενδυτική στρατηγική.

“Το αντίστοιχο διαγραμματικό σημείο αλλαγής τάσης για τον FTSE25 εντοπίζεται στις 240 μονάδες, η διατήρηση του οποίου σε ημερήσια κλεισίματα θα μπορούσε να βάλει τις βάσεις για μια εκ νέου αντιπαράθεση με την ισχυρή περιοχή αντίστασης των 254 – 255 μονάδων”.

AYTA αναφέρει ο έμπειρος υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

* ,