Όλα είναι ρευστά για Μαρινάκη σε σχέση με τον Ανδρεάδη – κάποιοι θα μπλέξουν και άσχημα μάλιστα… | Mikrometoxos.gr

Όλα είναι ρευστά για Μαρινάκη σε σχέση με τον Ανδρεάδη – κάποιοι θα μπλέξουν και άσχημα μάλιστα…

13.06.2015 18:44
Nα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε χθες. Σχετικά δηλαδή με το άνοιγμα των λογαριασμών σε όσους εμπλέκονται με την εγκληματική οργάνωση. Οχι μόνο των κατηγορούμενων αλλά και των μαρτύρων. Για να διερευνηθεί η αξιοπιστία τους. Κάτι που είναι επιβεβλημένο και έπρεπε ήδη να έχει γίνει από τον Κορέα.

Με την ασυδοσία, λοιπόν, που επικρατούσε την προηγούμενη δεκαετία στις τραπεζικές συναλλαγές είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι θα μπλέξουν και άσχημα μάλιστα. Οταν με ευκολία έβαζαν πακέτα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Χωρίς κανένα μέτρο, χωρίς κανέναν φραγμό.

 

Και θα μπλέξουν κι άλλοι μάλιστα. Θα μπλέξουν κι αυτοί που τα έβαζαν. Η ασυδοσία που είπαμε, δεν αφορούσε μόνο αυτούς που τα παίρνανε. Αφορούσε κι αυτούς που τα δίνανε. Χωρίς καμία συναίσθηση. Χωρίς κανέναν κανόνα πρόληψης. Να δίνουν τα μαύρα, δηλαδή, χέρι με χέρι όπως επιβάλλει ο κανόνας των παράνομων συναλλαγών. Κάποιοι σπάγανε τα μερτικά και τα βάζανε κατευθείαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Κι όταν μάλιστα υπάρχει συνάφεια, δεν μπλέκει μόνο αυτός που τα παίρνει. Μπλέκει κι αυτός που τα δίνει.

Από κει και πέρα, ο ανακριτής Ανδρεάδης έχει φάει το βόιδι και του μένει η ουρά. Οι απολογίες δηλαδή του Σαρρή και του Μαρινάκη. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το κλίμα κάθε φορά είναι διαφορετικό. Κι αυτό έχει τη σημασία του. Αλλιώς ήταν η υπόθεση όταν ξεκίνησε, αλλιώς πριν από δεκαπέντε μέρες, αλλιώς είναι σήμερα, αλλιώς θα είναι αύριο. Με τον ανακριτή να πηγαίνει στεπ μπάι στεπ, το μάξιμουμ από περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα, να είναι η τριπλέτα στον Κουρίδη: Και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και απαγόρευση εξόδου και εγγύηση. Το επόμενο ενδεχόμενο στάδιο είναι ακόμα μεγαλύτερη εγγύηση, παρών κάθε πρώτη και δεκαπέντε στο αστυνομικό τμήμα, μέχρι και το έσχατο: της προφυλάκισης.

Και θα έχει ενδιαφέρον, όταν κάποια στιγμή δει το φως της δημοσιότητας η απολογία του Κουρίδη (φωτό). Που έχει κάνει στροφή 180 μοιρών εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο. Δεν είναι μόνο ο Κούγιας κι ο Μπέος. Δικηγόρος είναι, έξυπνος είναι, κωλοπετσωμένος είναι και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Από κει και πέρα, σοβαρό δείγμα των προθέσεων του ανακριτή, θα είναι οι όροι που θα επιβληθούν στον Σαρρή.

Κι έτσι φτάνουμε στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Που όλα είναι ανοιχτά. Εγώ ήμουν εδώ στο «Goal» που είχα αποκαλύψει το σοβαρό ενδεχόμενο της παραίτησης. Για να προλάβει τον ανακριτή που είναι βέβαιο ότι θα του επιβάλει τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Οτι δεν με διώχνει κανείς, δηλαδή, αλλά αποχωρώ τυπικά μόνος μου. Με δεδομένο, όπως είπαμε, ότι το κλίμα κάθε φορά είναι διαφορετικό, όλα είναι ανοιχτά.

Υπάρχει δηλαδή και η αντίθετη άποψη: Και γιατί να παραιτηθώ, σου λέει ο Μαρινάκης; Και γιατί να αναγνωρίσω εκ των προτέρων ότι αυτή θα είναι η απόφαση του ανακριτή; Εστω και έμμεσα, δηλαδή, ότι έχει δίκιο. Με δεδομένο ότι ο κάθε κατηγορούμενος υποστηρίζει πως είναι αθώος, δεν έχει κανέναν λόγο να φύγει από μόνος του. Ολα είναι ανοιχτά λοιπόν. Οπως και το ενδεχόμενο της αίτησης-εξαίρεσης του Ανδρεάδη. Το σχετικό ρεπορτάζ λέει «δεν αποκλείεται». Ολα, λοιπόν, είναι ρευστά. Και θ’ αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν μετά την απόφαση Ανδρεάδη-εισαγγελέα για τον Σαρρή. Αυτά.

 

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10560&subid=2&pubid=130086837

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017