Όγδοη μέρα εξευτελισμού των Ελλήνων: Στις ουρές για ένα 50άρικο – Στις τράπεζες υπάρχουν ακόμα 500 εκατ. ευρώ | Mikrometoxos.gr

Όγδοη μέρα εξευτελισμού των Ελλήνων: Στις ουρές για ένα 50άρικο – Στις τράπεζες υπάρχουν ακόμα 500 εκατ. ευρώ

03.07.2015 12:01

Στην ουρά στήνονται για όγδοη μέρα οι Έλληνες και για τρίτη και τελευταία ημέρα οι συνταξιούχοι, που δεν διαθέτουν κάρτα αυτόματης ανάληψης από τα ΑΤΜ, έξω από τις τράπεζες προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ των συντάξεων και η εικόνα δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή των προηγούμενων δύο ημερών.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής συνταξιούχοι έχουν έρθει στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα προκειμένου να πάρουν το ποσό των 120 ευρώ που έχει οριστεί από την κυβέρνηση.

Ο κόσμος συνωστίζεται έξω από την πόρτα εισόδου της τράπεζας, που την φύλαξη της έχουν αναλάβει αστυνομικοί της γειτονιάς του αστυνομικού τμήματος της Καλλιθέας, παρόλο που η διεύθυνση έχει μοιράσει αριθμούς προτεραιότητας στους ηλικιωμένους.

oures-trapeza-kosmos-708

Telegraph: Στις τράπεζες υπάρχουν ακόμα 500 εκατ. ευρώ
Στα 500 εκατ. ευρώ εκτιμά η βρετανική εφημερίδα Telegraph τα αποθεματικά των τραπεζών σε ρευστό επικαλούμενη δηλώσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλου. «Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι τα αποθεματικά σε ρευστό στις τράπεζες βρίσκεται κάτω από το όριο των 500 εκατ. ευρώ.

Όποιος πιστεύει ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, ονειροπολεί. Τα μετρητά δεν θα “αντέξουν” ούτε μια ώρα» αναφέρει ο κ. Μίχαλος στη βρετανική εφημερίδα.

«Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Οι ελληνικές εταιρείες έχουν αποκλειστεί από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω του συστήματος Target2. Η εμπορική κοινότητα δεν μπορεί να εισάγει τίποτα και χωρίς πρώτες ύλες δεν μπορεί και να παράξει τίποτα» συμπλήρωσε ο κ. Μίχαλος.

Όπως καταγράφει η Telegraph το όριο των χρημάτων που δίνεται από τα ΑΤΜ έχει πλέον υποχωρήσει στα 50 ευρώ από τα 60 ευρώ πιθανότατα γιατί έχουν “εξαφανιστεί” τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του δημοψηφίσματος

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017