Ίσως κάποτε η Ιστορία εξάγει την ετυμηγορία της… [ Όσο προλαβαίνετε…]

Όσο προλαβαίνετε…

Ίσως κάποτε η Ιστορία εξάγει την ετυμηγορία της γιατί και από ποιους (Δεν ήταν ΜΟΝΟ ο Αλαβάνος, δε μου το βγάζετε από το μυαλό) επελέγη ο μοιραίος άνθρωπος για αυτή τη χώρα να είναι ένας σαραντάρης με μυαλό εβδομηντάρη ο οποίος -πλέον- αγωνίζεται σαν τον Benjamin Button να νικήσει το χρόνο για να σώσει ότι μπορεί να περισωθεί για να μην αναφωνήσει το all is lost του Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην ομώνυμη ταινία, όντας ΠΑΝΩ στο καράβι.

Αν τέτοιο μνημόνιο (τα λέμε πλέον με το όνομά τους) είχε υπογραφεί από άλλη κυβέρνηση όλοι ξέρουμε τι θα γινόταν (και πόσο όμορφα θα καίγονταν η Αθήνα), οπότε οι νουνεχείς πλην βολεμένων αντιμετωπίζουν το δίλημμα: “Εάν δεν τον πολεμήσω τώρα, τον νομιμοποιώ. Εάν τον πολεμήσω, τον ισχυροποιώ”. Δυσκολη εξίσωση.

Από την άλλη, ενδιαφέρουσα ανθρωπολογική περίπτωση αποτελούν οι του Da Capo οι οποίοι ξαφνικά αλλάζουν προτεραιότητες και συνειδητοποιούν (Μπράβο ρε ξεφτέρια!!! emoticon devil ) ότι ο Τσίπρας είναι πιο κρατιστής από τον ήδη κρατιστή Σαμαρά οπότε αντί να λένε “να φύγουν ΑΥΤΟΙ και μετά θα ξεμπερδέψουμε με τον Τσίπρα” (ο οποίος όμως αποδείχτηκε πιο γάτος από τα χαϊβάνια του Da Capo) τώρα σπαρταράνε σαν τα νήπια γιατί ο Τσίπρας (και όχι ο Βαρουφάκης ή ο Λαφαζάνης) όχι μόνο παραλίγο να πραγματοποιήσει τις ζοφερότερες από τις προβλέψεις αλλά αποδεικνύεται ότι είναι ο κρατιστής που ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι!!! Τι μου λες!!!

Εκείνο που ο οξυδερκής παρατηρητής όμως δεν γίνεται να παραβλέψει είναι το πως αυτός ο άνθρωπος απέκτησε τόση πολιτική αμνηστία ώστε ενώ όλοι γνωρίζουν, έχουν ακούσει, περιμένουν τα χειρότερα για το Σεπτέμβριο, αυτοί που ήταν στο “Σύνταγμα” χρόνια πριν και έστηναν τσαντίρια και έσπαγαν μάρμαρα, ή σε μια πιο ήπια επινίκια εκδοχή χόρευαν Ικαριώτικούς χορούς -πάλι στο “Σύνταγμα”!- (αχ αυτό το “Σύνταγμα”) τώρα αναρτούν φωτογραφίες με μπούτια, πατουσάκια με toe rings, ηλιοβασιλέματα και ερωτικά τσιτάτα (Θεέ μου, πόση τεχνολογία πάει χαμένη για να MH σωθεί αυτή η χώρα!!!) χρησιμοποιώντας τεχνολογία της οποίας δεν είμαστε άξιοι να φτιάξουμε ούτε το πλαστικό κάλυμμα που πουλάνε στα πανέρια των καταστημάτων.

…και φυσικά όσοι έχετε πρόσβαση σε στοιχεία, δείτε από ποιο μήνα και σε σύμπτωση με ποια φορολογικά γεγονότα οι “Σαμαροβενιζέλοι” άρχισαν να να χάνουν έδαφος από τον Τσίπρα.

Διότι κάποια στιγμή τα πατουσάκια και τα μαυρισμένα μπούτια των αιώνιων αμετανόητων (μετ)έφηβων φεύγουν και ο (καταργημένος) ΕΝΦΙΑ μαζί με τους άλλους φόρους έρχονται…

Θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα σε λίγο καιρό. Συνεχίστε…

ΚΚ2

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΡΙΟ στο FB