Ήρε την ασυλία του Θ. Ζαγοράκη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρου Ζαγοράκη, ενέκρινε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 
Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, ψηφίζοντας δι’ ανατάσεως της χειρός, ενέκρινε σχετική έκθεση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Σώματος, με την οποία ζητούνταν η άρση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης εξ αμελείας και για παράλειψη τήρησης των κανόνων ασφαλείας στο χώρο εργασίας.
Η ποινική δίωξη αφορά εργατικό ατύχημα που έλαβε χώρα στις 13 Μαΐου 2010 σε υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όταν ήταν πρόεδρος της ομάδας και συγκεκριμένα στο γήπεδο στη Θεσσαλονίκη.

 
«Η εικαζόμενη αξιόποινη πράξη προφανώς δεν συνδέεται με την ιδιότητα του Θεόδωρου Ζαγοράκη ως βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά τελεί, αντιθέτως, σε συνάρτηση με το αξίωμά του ως προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ», αναφέρεται στην έκθεση.

 
«Η ποινική δίωξη δεν αφορά άποψη εκφρασθείσα ή ψήφο δοθείσα κατά την άσκηση των καθηκόντων του βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατά συνέπεια δεν υφίστανται υπόνοιες ότι σκοπός της ποινικής διαδικασίας είναι να παρακωλυθεί η πολιτική δραστηριότητα του βουλευτή, δεδομένου ότι η ποινική δίωξη έχει ασκηθεί πολλά χρόνια πριν την ανάληψη των καθηκόντων του βουλευτή», αναφέρεται.