«Έτοιμη για όλα» η Delhaize [ΑΒ Βασιλόπουλος] στην Ελλάδα - Δηλώνει ότι δεν αποχωρεί - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

«Έτοιμη για όλα» η Delhaize [ΑΒ Βασιλόπουλος] στην Ελλάδα – Δηλώνει ότι δεν αποχωρεί

23.06.2015 08:59

«Έτοιμη για όλα» η Delhaize στην Ελλάδα – Δηλώνει ότι δεν αποχωρεί και έχει προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο

 

 

«Έχουμε λάβει μια σειρά μέτρων ώστε να προετοιμαστούμε για τις ενδεχόμενες συνέπειες της πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη», δήλωσε το Σάββατο ο Φαν Χούκε, εκπρόσωπος της βελγικής εταιρείας λιανικής πώλησης τροφίμων και άλλων ειδών, Delhaize, η οποία διαθέτει παρουσία στην Ελλάδα μέσω του ομίλου ΑΒ Βασιλόπουλος.
Ο ίδιος πάντως διαβεβαίωσε ότι, ο βελγικός όμιλος δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει από την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η πορεία των καταστημάτων της στη χώρα είναι ικανοποιητική, διευκρινίζοντας πάντως ότι έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης στάσης πληρωμών.
Στη Delhaize ανήκει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Άλφα-Βήτα Βασιλόπουλος, η δεύτερη μεγαλύτερη βάσει πωλήσεων στη χώρα. Η αλυσίδα αυτή ανήκει στη διεύθυνση της βελγικής εταιρείας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που συνεισφέρει το 14% των πωλήσεων του ομίλου.
“Έχουμε λάβει μια σειρά μέτρων ώστε να προετοιμαστούμε για τις ενδεχόμενες συνέπειες της πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Delhaize Νίκολας Φαν Χούκε, σημειώνοντας ωστόσο παράλληλα ότι η επιχείρηση έχει πολύ καλή πορεία στην ελληνική αγορά και τονίζοντας: “δεν σχεδιάζουμε να φύγουμε”.

———————————-

Τα έσοδα της Delhaize στη νοτιοανατολική Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένων των αλυσίδων της σε Ελλάδα, Σερβία και Ρουμανία) αυξήθηκαν κατά 3,2% στα 3,08 δισ. ευρώ το 2014. Η αλυσίδα καταστημάτων της στην Ελλάδα επεκτάθηκε παρά την κακή πορεία της λιανικής συνολικά. “Ανοίξαμε 27 καταστήματα στην Ελλάδα το 2014 και άλλα 17 φέτος”, επισήμανε ο Φαν Χούκε.
Πρόσφατα εξάλλου η ΑΒ Βασιλόπουλος επέκτεινε το δίκτυό της στη Βόρεια Ελλάδα με την προσθήκη τεσσάρων νέων καταστημάτων «ΑΒ Βασιλόπουλος… και του πουλιού το γάλα» στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης. Η εταιρία  συνεχίζει να βρίσκεται σε υγιή τροχιά ανάπτυξης και υλοποιεί το στρατηγικό της στόχο για ακόμα πιο δυναμική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Τα νέα καταστήματα, που στεγάζονται σε χώρους όπου προηγουμένως λειτουργούσαν τα σουπερ μάρκετ “DEAL”, ανακαινίστηκαν πλήρως και διαθέτουν  νέα τμήματα και μεγαλύτερη ποικιλία, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πελατών.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017