Ένταση με τους μετανάστες στην Κω – Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αφρό | Mikrometoxos.gr

Ένταση με τους μετανάστες στην Κω – Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αφρό

04.08.2015 20:13

Ένταση σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του αστυνομικού τμήματος της Κω, όπου βρίσκονται περίπου 500 μετανάστες και πρόσφυγες, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετακίνηση τους στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ένταση ξεκίνησε από μερίδα Ιρακινών, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση (περισσότερο από 15 μέρες παραμονής στην Κω) της απόκτησης των εγγράφων τους δημιούργησαν επεισόδιο.

Στην προσπάθεια τους οι αστυνομικοί να τους ηρεμήσουν, προκειμένου να σταματήσει η ένταση πιθανότατα χρησιμοποίησαν πυροσβεστικό αφρό για να καταλαγιάσουν τα πνεύματα.

Στη συνέχεια, ένας ομοεθνής τους, με μεγάφωνο που παραχωρήθηκε από την αστυνομία, προσπάθησε να τους εξηγήσει τη διαδικασία, καθώς και ποιοι έχουν προτεραιότητα, ώστε να ηρεμήσουν και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Όλα αυτά βέβαια συνέβησαν μπροστά σε δεκάδες τουρίστες και ντόπιους, που απογοητευμένοι και απορρημένοι κοιτούσαν το πλήθος των μεταναστών.

O έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, έφτασε στο συμβάν, αφού πληροφορήθηκε ότι υπήρχε ένταση, δήλωσε αγανακτισμένος και απογοητευμένος για τα όσα συμβαίνουν, ενώ δέχθηκε και τα παράπονα πολιτών της Κω για την εν λόγω κατάσταση.

Πιθανότατα οι τοπικές αρχές, σήμερα κιόλας να κάνουν έντονο διάβημα στην κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση που εξελίσσεται στο νησί.

Διαβάστε ακόμη: Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Έκανε στροφή 180 μοιρών και παίζει αρνητικό ρόλο

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017