Έλαβε άδεια από τις ΗΠΑ η Attica Group για θαλάσσιες μεταφορές στην Κούβα

Έλαβε άδεια από τις ΗΠΑ η Attica Group
Για θαλάσσιες μεταφορές στην Κούβα

Η γραμμή ΗΠΑ-Κούβα επιτρέπει στην Attica Group να “χτίσει” επάνω στη μακρά εμπειρία της στο χώρο των θαλασσίων επιβατικών μεταφορών

Την άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την παροχή υπηρεσιών θαλασσίων μεταφορών στην Κούβα έλαβε η Attica Group, με την οποία επιθυμεί την επέκταση της διεθνούς παρουσίας της.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ανακοινώνει τη λήψη ειδικής άδειας από το καθ’ ύλην αρμόδιο U.S Department of the Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC), για την παροχή υπηρεσιών μεταφορών με επιβατηγά πλοία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κούβα, μέσω της κατά 100% αμερικανικής θυγατρικής της Superfast Ferries (USA) LLC.
Η Attica Group έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης προκειμένου να της χορηγηθούν οι απαραίτητες κανονιστικές και άλλες άδειες και από την κυβέρνηση της Κούβας.

Η γραμμή ΗΠΑ-Κούβα επιτρέπει στην Attica Group να “χτίσει” επάνω στη μακρά εμπειρία της στο χώρο των θαλασσίων επιβατικών μεταφορών, εφαρμόζοντας  τη μοναδική τεχνογνωσία που κατέχει από τη δραστηριοποίησή της σε αναπτυγμένες και ανταγωνιστικές αγορές, στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά ΗΠΑ – Κούβας. Ο στόλος των 13 πλοίων της Attica Group, περιλαμβάνει πολλές ιδανικές επιλογές για την εξυπηρέτηση της γραμμής ΗΠΑ-Κούβας.

Έκαστο εκ των δύο πλοίων που κατ’ αρχάς έχουν προκριθεί για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, έχει χωρητικότητα 1.700 επιβάτες, 700 κλίνες και 2.000 γραμμικά μέτρα γκαράζ, μεταφορικής ικανότητας περίπου 570 Ι.Χ. αυτοκινήτων. Τα πλοία διαθέτουν εστιατόρια, καταστήματα, πισίνα, μπαρ, χώρο απασχόλησης παιδιών (playroom) και άλλες οικογενειακές δραστηριότητες.

Ο CEO του ομίλου Attica Group Σπύρος Πασχάλης δήλωσε: “Είμαστε ευτυχείς για την χορήγηση της άδειας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στην ιστορικά σημαντική θαλάσσια σύνδεση ΗΠΑ – Κούβας.

Η εξωστρέφεια ανέκαθεν υπήρξε χαρακτηριστικό γνώρισμα της Attica Group και η λήψη της άδειας από τις αρχές των ΗΠΑ, αποδεικνύει περίτρανα την φερεγγυότητα, στήριξη και εμπιστοσύνη που εμπνέει ο κορυφαίος Ελληνικός Όμιλος επιβατικών θαλασσίων μεταφορών στη διεθνή αγορά.

Η πρότασή μας για την εξυπηρέτηση της γραμμής συνίσταται σε καθημερινά απευθείας δρομολόγια ανάμεσα στο λιμάνι του Μαϊάμι, Φλόριντα και στο λιμάνι της Αβάνας, Κούβα, απόστασης 230 μιλίων, σε λιγότερο από 10 ώρες, σε μία άνετη και ευχάριστη ατμόσφαιρα με τα συνήθη υψηλά επίπεδα υπηρεσιών της Attica Group”.
Συνεχίζοντας ο κ. Πασχάλης πρόσθεσε: “Η έναρξη της γραμμής ΗΠΑ-Κούβας είναι ένα σημαντικό βήμα για την επανασύσταση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Ελπίζουμε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν την εμπειρία της απίστευτης ομορφιάς και πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κούβας.

Αποτελεί τιμή για τον Όμιλό μας η πίστη που η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδεικνύει στις υπηρεσίες μας επιλέγοντάς μας ως αξιόπιστο μεταφορέα για τη μεταφορά επιβατών και φορτίων σε έναν συναρπαστικό νέο προορισμό. Στις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύει η χώρα μας, o Όμιλος Attica Group υπερήφανα αποδεικνύει ότι η Ελληνική επιχειρηματικότητα δεν γνωρίζει σύνορα και διαρκώς αναζητά νέες αγορές και νέες περιοχές δραστηριοποίησης”.
Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των θυγατρικών της εταιριών Superfast Ferries και Blue Star Ferries με συνολικά 13 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Attica Group είναι μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, του μεγαλύτερου ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου.