Έκπληκοι οι δανειστές με την Ελλάδα – Ξαφνικά… προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις | Mikrometoxos.gr

Έκπληκοι οι δανειστές με την Ελλάδα – Ξαφνικά… προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις

10.08.2015 14:15
Στην πρόοδο που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα, που εξηγεί ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
Στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της επικεντρώνεται σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία βλέπει αλλαγή στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις.
«Οι διαπραγματευτές των θεσμών έχουν μείνει έκπληκτοι:
Στην Ελλάδα ξαφνικά προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις που αναβάλλονταν εδώ και τόσο καιρό. Στους διαδρόμους των υπουργείων αιωρείται ένα πνεύμα ομόνοιας» τονίζει η εφημερίδα. Κανονικά η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να σβήσει τη λέξη τρόικα από το λεξιλόγιο, γιατί υποτίθεται ότι συμβολίζει όλα τα δυσμενή προγράμματα λιτότητας που επιβλήθηκαν και υποδούλωσαν τη χώρα, εξηγεί η FAZ.«Όμως συνεχίζει να εμφανίζεται σε έγγραφα που ανταλλάσσουν οι διαπραγματευτές των θεσμών με τους συναδέλφους τους από την Αθήνα.
faz
Ένα σημάδι ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποκύπτει στο αναπόφευκτο», επισημαίνει η εφημερίδα. Παράλληλα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι τελευταίους μήνες η ευρωζώνη έδειξε προ πάντων ότι μπορεί σήμερα να χειριστεί τις κρίσεις καλύτερα απ’ ό,τι πριν από τρία ή πέντε χρόνια. Η παρέκκλιση της Αθήνας από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων αποτέλεσε μια πραγματική πρόκληση για την ευρωζώνη. Όμως σε αντίθεση με το 2011 και το 2012 η ευρωζώνη κατάφερε να αποτρέψει την εξάπλωση των ελληνικών αναταραχών σε άλλες χώρες» εξηγεί η FAZ. Με την υπόσχεση να ελαφρύνει την Αθήνα από το βάρος του χρέους σταδιακά, η Ευρώπη δίνει τα σωστά κίνητρα: Η Αθήνα πρέπει να ανταποκριθεί», καταλήγει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017