Έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν να υποβαθμίζουν τους κινδύνους ενός ενδεχόμενου Grexit απηύθυνε ο Επίτροπος Οικονομικών, Pierre Moscovici | Mikrometoxos.gr

Έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν να υποβαθμίζουν τους κινδύνους ενός ενδεχόμενου Grexit απηύθυνε ο Επίτροπος Οικονομικών, Pierre Moscovici

13.03.2015 18:02

Ειδικότερα, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος προειδοποίησε πως πρέπει να σταματήσει η εκστρατεία υποβάθμισης των κινδύνων μίας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Εάν υπάρξει Grexit τότε θα πρόκειται για την αρχή του τέλους της Ευρωζώνης» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Η Ευρώπη πρέπει να συμφωνήσει πως το Grexit θα ήταν καταστροφικό τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το σύνολο της Ευρωζώνης» συνέχισε χαρακτηριστικά.
«Εάν μία χώρα εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση, τότε οι αγορές θα αρχίσουν να μαντεύουν ποια θα είναι επόμενη, γεγονός που θα συνιστήσει την αρχή του τέλους» επανέλαβε ο P. Moscovici. Aς σημειωθεί πως οι δηλώσεις του Γάλλου Επίτροπου πραγματοποιούνται εν μέσω ενός βομβαρδισμού συνεντεύξεων Γερμανών αξιωματούχων, οι οποίοι τονίζουν πως το Grexit δεν θα επηρεάσει την Ευρωζώνη.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017