Έκδοση ΜΟΔ 100 εκατ. σχεδιάζει η Forthnet -Για αναχρηματοδότηση του δανεισμού της - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Έκδοση ΜΟΔ 100 εκατ. σχεδιάζει η Forthnet -Για αναχρηματοδότηση του δανεισμού της

08.05.2015 23:41

Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) ύψους 100 εκατ. ευρώ συζητά η Forthnet, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Πάνος Παπαδόπουλος.
«Τις τελευταίες εβδομάδες, είμαστε σε συζητήσεις με τις τράπεζες με βάση την αναθεωρημένη πρότασή μας και ελπίζουμε σύντομα να έρθουμε σε συμφωνία», είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Οι συζητήσεις γίνονται με την Τράπεζα Πειραιώς, την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank και τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του υπάρχοντος τραπεζικού δανεισμού, ο οποίος ανέρχεται στα 324 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το θέμα του ενδιαφέροντος του ΟΤΕ για τη Nova και των Vodafone και Wind για το σύνολο της εταιρείας, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι “έχουμε υποβάλλει όλα τα στοιχεία που μας έχουν ζητηθεί, και τώρα θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες πλευρές να τα αναλύσουν και να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα», σπεύδοντας να προσθέσει ότι «οι προσφορές αυτές επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής μας».

 

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ που ανήκει στην Deutsche Telecom, υπέβαλε στις 7 Ιουλίου του περασμένου χρόνου, μη δεσμευτική προσφορά ύψους 300 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Nova. Δέκα ημέρες μετά, η κοινοπραξία Vodafone και Wind κατέθεσαν κοινή μη δεσμευτική προσφορά, με αντίτιμο από 1,70 ευρώ έως 1,90 ευρώ ανά μετοχή. Η διαδικασία του due diligence ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2014 για τον ΟΤΕ και στις αρχές του έτους για τη Vodafone. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα, καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει προχωρήσει σε κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς.

Όσον αφορά τα άμεσα πλάνα της Forthnet, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι βασική προτεραιότητα παραμένει η εξασφάλιση βραχυπρόθεσμων ταμειακών ροών και της χρηματοδότησης της, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο. «Η ζήτηση είναι δεδομένη, αλλά σε αυτό το περιβάλλον θα πρέπει να είμαστε πιο συντηρητικοί, εστιάζοντας στις βραχυπρόθεσμες ταμειακές ροές μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet. Η εταιρεία σχεδιάζει να επιστρέψει σε μια πιο επιθετική στρατηγική μόλις βελτιωθεί η μακροοικονομική κατάσταση της χώρας. «Αντιλαμβανόμαστε την αβεβαιότητα και το άγχος των συνδρομητών μας» είπε ο κ. Παπαδόπουλος. «Παρόλα αυτά, το προϊόν μας έχει αποδειχθεί ανθεκτικό στην κρίση και δεν έχουμε παρατηρήσει καμία αλλαγή στις πληρωμές των πελατών μας», είπε, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις της χώρας θα έχουν θετική κατάληξη.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017