“Έβαλαν χέρι” και στα λεφτά της… Περιφέρειας | Mikrometoxos.gr

“Έβαλαν χέρι” και στα λεφτά της… Περιφέρειας

27.03.2015 04:26

 http://lykavitos.gr/

Με την διαδικασία του… κατεπείγοντος συνήλθε εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με θέμα «τη μεταφορά 80 εκατ. ευρώ (από τα 350 εκατ. συνολικά του αποθεματικού ταμείου) στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Από τη συνεδρίαση όπως ήταν αναμενόμενο δεν έλειψαν οι έντονες αντεγκλήσεις.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, περιλαμβανομένης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντέδρασαν έντονα στην απόφαση της κυρίας Δούρου να συγκαλέσει εκτάκτως το συμβούλιο με το θέμα αυτό, ενώ υπήρξαν φωνές που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι… «θέλετε να πληρώσετε το ΔΝΤ και μαζεύετε χρήματα», ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προειδοποιούσαν την κυρία Δούρου ότι πρέπει «να προσέξει γιατί βρίσκεται στα όρια της απιστίας».

Όλα άρχισαν όταν η πλειοψηφούσα παράταξη επιχείρησε να πείσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι είναι προς το οικονομικό συμφέρον της Περιφέρειας το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Δεν ειπώθηκε το ποσό, αλλά κατ΄ ιδιαν έγινε λόγος για 80 εκατ.
Έντονα αντέδρασε ο Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος είπε ότι δεν βλέπει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην απόφαση αυτή και ότι δεν διασφαλίζεται το αποθεματικό του ταμείου. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διάγει η χώρα μπορεί να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της απιστίας.
Η παράταξη της κυρίας Δούρου, δια του αντιπεριφερειάρχη Χ. Καραμάνου επέμενε ότι οι τόκοι είναι μεγαλύτεροι (από 2% προσφέρεται 2,4% στην Τράπεζα της Ελλάδος) και ότι είναι προς το συμφέρον της Περιφέρειας να προχωρήσει σε άνοιγμα του λογαριασμού στην ΤτΕ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017