Άνω των 2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Άνω των 2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ

17.08.2015 20:25
Τα 1,5 δισ. ευρώ τα οφείλουν οι καταναλωτές στη μεσαία και χαμηλή τάση
Άνω των 2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης. Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, η κατανομή των οφειλών διαμορφώνεται ως εξής:
– Τα 280 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε οφειλές υψηλής τάσης, εκ των οποίων τα 250 εκατομμύρια είναι χρέη ενεργοβόρων βιομηχανιών «μεταξύ των οποίων η ΛΑΡΚΟ και ο Μυτιληναίος».
-Τα 220 εκατ ευρώ τα οφείλει το κεντρικό κράτος, εκ των οποίων περίπου, τα 110 εκ. αφορούν τους ΟΤΑ – και από αυτά, το μεγαλύτερο μέρος αφορά κυρίως σε οφειλές των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).
– Τα 1,5 δισ. ευρώ τα οφείλουν οι καταναλωτές στη μεσαία και χαμηλή τάση.
Εξ αυτών, τα 300 εκατ. αφορούν 440.000 «τελικούς» καταναλωτές, δηλαδή πρώην πελάτες της ΔΕΗ, και η επιχείρηση τα διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού.
δεη
Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι αν και η ΔΕΗ είχε ζητήσει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να μην επιτρέπεται η αλλαγή παρόχου (και άρα ηλεκτροδότησης) στους καταναλωτές που έχουν ανεξόφλητο λογαριασμό στον προηγούμενο πάροχο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, και κατ’επέκταση η ΔΕΗ δεν μπορεί να εισπράξει τα χρωστούμενα.
«Πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις. Αν δεν προχωρήσουν, τότε θα επανέλθουμε αναλαμβάνοντας και το κόστος της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, εξηγώντας ότι στόχος είναι οι κακοπληρωτές και όχι όσοι έχουν πραγματική αδυναμία πληρωμής.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017