Άμεση η αντίδραση των διεθνών ΜΜΕ στις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Άμεση η αντίδραση των διεθνών ΜΜΕ στις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα

08.02.2015 22:21
Επιμένει η ελληνική κυβέρνηση στην επιδίωξη συμφωνίας-γέφυρας και όχι παράταση του μνημονίου
Άμεση είναι η αντίδραση του διεθνούς Τύπου αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, επισημαίνοντας την επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης στην επιδίωξη συμφωνίας-γέφυρας και όχι παράταση του μνημονίου.
«Τσίπρας: Η Ελλάδα χρειάζεται δάνειο-γέφυρα, όχι διάσωση» τιτλοφορείται το δημοσίευμα στον ιστότοπο του BBC .
Το βρετανικό δίκτυο προτάσσει τις εξαγγελίες του Τσίπρα για λήψη μέτρων με στόχο τη μείωση των δαπανών της γραφειοκρατίας και τη δέσμευση του έλληνα πρωθυπουργού για τήρηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.
Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις απαιτήσεις της για καταβολή των κατοχικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία, αναφέρει το δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου.
«Ο Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα ζητεί συμφωνία-γέφυρα έως τον Ιούνιο» τιτλοφορείται αντίστοιχο δημοσίευμα του Bloomberg.
Στη μακρά λίστα των πολιτικών που δρομολογεί η νέα κυβέρνηση, αναφέρει το Bloomberg, περιλαμβάνεται η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς στα 12.000 ευρώ και η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Και τα δύο αυτά μέτρα ακυρώνουν τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο πλαίσιο των όρων του μνημονίου, επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο.
Επιπλέον, ο έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου για ενίσχυση των δημόσιων ταμείων, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει επιμήκυνση του μνημονίου, αναφέρει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017