Άλλη μια κτηνωδία Συρία: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν 12 πολεμιστές της αλ-Κάιντα | Mikrometoxos.gr

Άλλη μια κτηνωδία Συρία: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν 12 πολεμιστές της αλ-Κάιντα

29.06.2015 02:09

Παρά το γεγονός πως έχουν εργαστεί μαζί για αρκετούς μήνες, οι τζιχαντιστές του ISIS δημοσίευσαν την εκτέλεση 12 μελών του μετώπου αλ-Νούσρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν, το Ισλαμικό Κράτος, προχώρησε στον αποκεφαλισμό 12 ανθρώπων, τους οποίους κατηγόρησε πως πολεμούσαν για λογαριασμό της αλ-Κάιντα και πιο συγκεκριμένα για το Μέτωπο αλ-Νούσρα.

Οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από ένα βίντεο που τραβήχτηκε κοντά στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό και απεικονίζουν 12 τρομοκρατημένους άντρες, να υπόκεινται σε ανάκριση κατά την οποία  παραδέχονται πως πολεμούσαν για λογαριασμό της αλ-Κάιντα αλλά αρνούνται να δηλώσουν υποταγή στον επικεφαλής του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

12 άντρες με πορτοκαλί φορεσιές φυλακισμένων και από πάνω τους 12 εκτελεστές με μάσκες που καλύπτουν τα πρόσωπά τους, μεταφέρουν αρχικά τα υποψήφια θύματά τους σε μια παρέλαση που καταγράφεται από την κάμερα.

Οι 12 κρατούμενοι, είναι πλήρως ξυρισμένοι, πιθανώς σε μια προσπάθεια να εξευτελιστούν εν όψει του θανάτου τους, ενώ στο βίντεο γίνεται και μια αναφορά στην αλ-Κάιντα και το Τζαϊς αλ Ισλάμ, δυο τζιχαντιστικές οργανώσεις που παρά το γεγονός πως πολεμούν και αυτές εναντίον του Μπασάρ αλ Άσαντ, παραμένουν θανάσιμοι εχθροί του ISIS.

Το βίντεο συνεχίζει με έναν τζιχαντιστή να παραληρεί μπροστά από την κάμερα για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ μόλις τελειώσει, οι εκτελεστές, κόβουν το λαιμό των κρατουμένων.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017