Άγνωστος πυρπόλησε τέμενος στη Σουηδία – 5 τραυματίες - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Άγνωστος πυρπόλησε τέμενος στη Σουηδία – 5 τραυματίες

25.12.2014 21:33

Ένας εμπρηστής, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος, πυρπόλησε σήμερα τέμενος στην σουηδική πόλη Εσκιλστούνα. Πέντε άτομα τραυματίσθηκαν σε μία περίοδο σκληρής αντιπαράθεσης αναφορικά με την μετανάστευση.

Στον διάλογο για την μετανάστευση η άκρα δεξιά — η οποία απαιτεί να μειωθεί ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που υποδέχεται η χώρα κατά 90% — αντιπαρατίθεται με τα κόμματα εξουσίας, που εννοούν να διατηρήσουν σε ισχύ την πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα.

Περίπου  20 άτομα βρίσκονταν μέσα στο τέμενος, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο ενός κτιρίου σε μια περιοχής όπου βρίσκονται κυρίως κατοικίες, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Σουηδικά ΜΜΕ μετέδωσαν βιντεοσκοπημένο υλικό στο οποίο εικονίζονται φλόγες και καπνός να βγαίνουν από τα παράθυρα του κτίσματος αυτού.

«Ένας αυτόπτης μάρτυρας είδε κάποιον να πετάει ένα αντικείμενο μέσα από το παράθυρο του κτιρίου, που λειτουργεί ως τέμενος, και αμέσως μετά ξέσπασε μια σφοδρή πυρκαγιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Φράντσελ.

Οι πέντε τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί φροντίδα για εισπνοή καπνού και εκδορές. Δεν έχει συλληφθεί κανείς για τον εμπρησμό μέχρι στιγμής, διευκρίνισε ο ίδιος.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017